Prisen på din næste iPhone – et overblik

De nyeste iPhone-modeller varierer i pris afhængigt af funktioner og specifikationer. iPhone 14 Pro Max er den dyreste model med en startpris på omkring 11.000 kr. for 128GB-versionen. iPhone 14 Pro, som er en smule mindre, starter ved omkring 9.500 kr. De mere grundlæggende iPhone 14 og iPhone 14 Plus modeller koster henholdsvis omkring 8.000 kr. og 8.500 kr. for basisversionen. Ældre modeller som iPhone 13 og iPhone 12 kan stadig købes til lavere priser, typisk omkring 6.000-7.000 kr. Uanset hvilken model du vælger, er der altså store prisforskelle at tage højde for, når du skal finde den rette iPhone til dine behov og budget.

Fås iPhone’en i forskellige størrelser?

Ja, iPhone-modellerne fås i forskellige størrelser. De nyeste iPhone-modeller kommer som regel i en mindre og en større version. Eksempelvis blev iPhone 14 lanceret i to størrelser – en standard iPhone 14 med en 6,1-tommer skærm og en iPhone 14 Plus med en større 6,7-tommer skærm. Hvis du er usikker på, hvilken størrelse der passer bedst til dine behov, kan du finde en iPhone prisoversigt og sammenligning på vores hjemmeside, hvor du kan se de forskellige modeller og deres specifikationer.

Hvad koster en brugt iPhone?

Brugte iPhones kan være et godt alternativ, hvis du ønsker at spare penge. Priserne på brugte iPhones varierer afhængigt af model, alder og stand. Som tommelfingerregel kan du forvente at betale omkring 50-70% af prisen for en ny iPhone, når du køber brugt. Det anbefales at undersøge specifikationerne nøje, inden du foretager et køb, for at sikre dig, at telefonen lever op til dine behov.

Sådan får du den bedste pris ved salg af din gamle iPhone

Når du skal sælge din gamle iPhone, er det vigtigt at sikre dig, at du får den bedst mulige pris. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig:

  • Sørg for at rengøre og vedligeholde din iPhone, så den fremstår i god stand. Dette kan øge dens værdi betydeligt.
  • Sammenlign priser på online-markedspladser som DBA og Trendsales for at få et overblik over, hvad andre sælger lignende iPhones for.
  • Overvej at sælge din iPhone direkte til en opkøber, da de ofte kan tilbyde en højere pris end private købere.
  • Vær fleksibel med hensyn til salgstidspunktet. Priser på brugte iPhones kan variere afhængigt af, hvornår på året du sælger.

Hvilke funktioner påvirker prisen?

Prisen på en iPhone afhænger af en række funktioner og specifikationer. Kameraet er en vigtig faktor, hvor kameraopløsning, antal linser og avancerede funktioner som teleobjektiv og nattilstand har indflydelse på prisen. Skærmstørrelse, opløsning og teknologi som OLED er også med til at påvirke prisen. Processorkraft, hukommelse og lagerplads er andre specifikationer, der har betydning for den endelige pris. Dertil kommer funktioner som 5G-opkobling, vandtæthed og trådløs opladning, som også er med til at drive prisen op.

Spar penge med ældre generationer

Hvis du ikke behøver at have den nyeste model, kan du spare en del penge ved at vælge en ældre generation af iPhone. Tidligere modeller som iPhone 11 eller iPhone XR kan stadig købes nyt eller brugt til en langt lavere pris end de nyeste modeller. Selvom de ikke har de nyeste funktioner, vil de stadig kunne dække de fleste brugeres behov til en brøkdel af prisen. Du kan også overveje at købe en refurbished iPhone, hvor en ældre model er blevet genopbygget og testet, så du får en næsten som ny telefon til en meget lavere pris.

Hvor meget koster iPhone-tilbehør?

Når du køber en ny iPhone, er det ikke kun selve telefonen, der koster penge. Der er også en række tilbehør, som du muligvis vil overveje at købe. Eksempler på sådant tilbehør inkluderer beskyttelsescover, headsets, opladere og kabler. Priserne på dette tilbehør varierer, men du kan typisk forvente at betale mellem 100 og 500 kr. for de forskellige produkter. Det er derfor vigtigt at medregne disse ekstraomkostninger, når du planlægger dit iPhone-køb.

Priser på iPhone-abonnementer

Priser på iPhone-abonnementer varierer afhængigt af teleselskab og den valgte iPhone-model. De fleste teleselskaber tilbyder iPhone-abonnementer, hvor du betaler en månedlig ydelse for selve telefonen over en periode på 12-24 måneder. Derudover betaler du for dit mobilabonnement med tale, data og SMS. Prisen på et iPhone-abonnement starter typisk omkring 200-300 kr. om måneden og kan komme op på 500-600 kr. for de dyreste modeller og abonnementer med mere data og tjenester. Det er vigtigt at sammenligne tilbuddene fra de forskellige teleselskaber for at finde det iPhone-abonnement, der passer bedst til dine behov og økonomi.

Sådan finder du den bedste iPhone-aftale

Når du skal finde den bedste iPhone-aftale, er der flere ting at tage i betragtning. Først og fremmest skal du overveje, hvilken model du ønsker at købe. Nyere modeller er typisk dyrere, så hvis du er villig til at gå på kompromis med de nyeste funktioner, kan du finde gode tilbud på lidt ældre modeller. Du bør også undersøge forskellige mobilabonnementer og sammenligne priser og vilkår hos forskellige udbydere. Nogle udbydere tilbyder iPhone-modeller til en lavere pris, hvis du indgår et abonnement. Derudover kan du se efter tilbud og kampagner, hvor du kan få en iPhone til en reduceret pris. Endelig kan du overveje at købe en brugt eller genopbygget iPhone, som ofte kan fås til en lavere pris end en ny model.

Fremtidssikring – hvor længe holder din iPhone?

En af de vigtigste faktorer, når man overvejer at købe en ny iPhone, er hvor længe enheden vil holde. Apples iPhones er generelt kendt for deres høje kvalitet og holdbarhed, men der er stadig visse overvejelser, man bør gøre sig. Batteriet i en iPhone har en begrænset levetid og vil gradvist miste sin kapacitet over tid. Derudover kan operativsystemet og apps også blive forældede efter nogle år, hvilket kan påvirke enhedens ydeevne. Generelt kan man forvente, at en iPhone holder i 3-4 år, før den begynder at vise tegn på forældelse. Med de løbende softwareopdateringer fra Apple kan man dog ofte bruge sin iPhone i 4-5 år, før den bliver for langsom eller mister for meget batterikapacitet. Hvis man tager godt vare på sin iPhone og regelmæssigt lader batteriet op, kan den sagtens holde endnu længere.